Energie besparen in huis

U staat vast niet altijd bij stil hoeveel energie de elektrische apparaten in uw woning verbruiken, of hoeveel energie het kost om water te verwarmen. Iedere maand betaalt u de energienota en aan het eind van het jaar krijgt u een overzicht van uw verbruik. Met de Ventum energie bespaartips voor in en om het huis zorgt u ervoor dat de volgende nota flink lager uitkomt.

Ventum geeft u graag een aantal tips om te besparen:

  1. In de woonkamer hebben we gemiddeld 14 elektrische apparaten staan. Blijft het lampje van uw televisie ook altijd aan? Bespaar door apparaten helemaal uit te zetten in plaats van op slaapstand.

  2. De keuken staat vol met elektrische apparaten. Gebruikt u ze allemaal zo efficiƫnt mogelijk? Laat diepgevroren voedsel ontdooien in de koelkast. De kou die vrijkomt, helpt bij het koelen en dat scheelt een hoop energie.

  3. Zorg voor voldoende frisse lucht in de kamers. Dit is niet alleen gezonder om in te slapen, maar frisse lucht wordt ook sneller warm. Daarmee bespaart u veel in energiekosten.

  4. Op zolder hebben veel mensen de wasmachine en droger staan. U bespaart jaarlijks veel geld wanneer u de was laat drogen aan de lijn in plaats van in de droger.

  5. In de badkamer denkt u misschien niet meteen aan energie besparen. Maar wist u dat een minuut korter douchen warm water en dus energie bespaart?

  6. In de werkkamer staan veel apparaten. Laat u de stekkers ook altijd in het stopcontact zitten? Het is belangrijk dat ze uit het stopcontact zijn zodat er geen energie wordt verbruikt.

  7. Verlichting in de tuin geeft een gezellig en veilig gevoel. Gebruik een tijdschakelaar of sensor, zo kunt u eenvoudig energie besparen.