Blog foto

Tijdelijk Noodfonds Energie


Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf vandaag, 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het noodfonds helpt huishoudens mee door een deel van de energierekening van oktober 2022 t/m maart 2023 te betalen. U kunt de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de bovenstaande periode.


Lees meer
Blog foto

Prijsplafond energie


Het prijsplafond voor energie zal vanaf 1 januari 2023 in gaan, het prijsplafond is bedoelt om uw energierekening te verlagen.


Lees meer
Blog foto

Energie besparen in de zomer


Het verschil in energieverbruik tussen zomer en winter is groot. In de winter staat de verwarming aan en gebruiken we veel meer licht. In de zomer gebruikt u tuinverlichting of een elektrische barbecue, terwijl in de winter de kerstverlichting moet worden aangezet.


Lees meer

Energie besparen op elektrische apparaten


Een uurtje televisie kijken, iets opzoeken op internet of uw tablet opladen. Veel apparaten zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch verbruiken ze allemaal stroom, in meer of mindere mate. Als u wilt besparen op energie maar liever geen apparaten de deur uitdoet, kan een bewuste aanschaf of slim gebruik al veel schelen.

Sommige apparaten laten de slaapstand zien door middel van een klein rood lampje, maar bij veel apparaten lijkt het alsof ze helemaal uitgeschakeld zijn. Zelfs wanneer u een apparaat met de knop uitschakelt, kan het zijn dat het apparaat nog steeds stroom verbruikt.


Lees meer
Blog foto
Blog foto

Energie besparen in huis


In huis gebruiken we veel energie, denk bijvoorbeeld aan de kachel die we laten branden, de tv die aan staat, als we gaan koken of als we ’s avonds het licht aanlaten.

Hoeveel energie u verbruikt is afhankelijk van het soort woning dat u hebt, hoe groot uw huishouden is en hoe zuinig u met energie omgaat. Wat uw energieverbruik ook is, iedereen kan thuis energie besparen. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.


Lees meer